Sista dagen som tonåring

12.12.2016 kl. 19:26

Imorgon fyller jag 20 = jag kommer inte längre vara tonåring. Då kommer jag också kunna säga "när jag var tonåring så...". Kul. Inte för att det är någon skillnad mellan 19 och 20, men ändå. Gjorde jag alla tonårsgrejer? Är det något jag har kvar?

Smitit ut hemifrån?

Nja.. Jag smet nog aldrig hemifrån. Räknas det att jag och några kompisar cyklade till Gerbyberget (mamma trodde jag var på en sleepover hos en kompis) och delade på en burk öl mitt i natten? Om inte, så nej. Angående ölen så sippade jag kanske i mig en klunk. Cool yeah.

Druckit alkohol i smyg?

På Gerbyberget, ja. Och så på Ollis som minderåriga. Dock så blev det inga galna fyllor för min del, vilket det inte ännu heller blivit. Heja mig.

Haft min första kyss?

Ja, traumatisk och blöt. 15-åriga jag och någon jag inte ens var intresserad av. 

Nakenbadat?

Nix. Förutom då jag var typ 2-3 år gammal och det var ok att nakenbada (även mitt på dagen).

Fått mitt hjärta krossat?

Det kan jag väl inte påstå? Första breakupen tog hårt, såklart, men han krossade nog inte mitt hjärta.

Härjat med mina föräldrar och bankat dörrar?

Kanske någon gång, men överlag var jag nog (och är i 5h till) en snäll tonåring. 

Jag och min gudfar på min konfirmation, fotade av min farbror Jonni Kuutsa.

 

Vad har varit det bästa med att vara tonåring?

Att så mycket spännande grejer har hänt. Kompisar, romanser, skola, flytta hemifrån, körkort, fester, jobb, studenten, börja studera, flytta utomlands, konserter, börja ta och få mer ansvar.

Vad har varit det sämsta?

Alla kroppskomplex; hår, svett, hormoner, fett. Jobbiga hemkomsttider, dåligt självförtroende, att skämmas för allting och att försöka passa in.

 

Saker jag har kvar att göra: få mitt hjärta krossat och nakenbada. Eventuellt banka i lite dörrar och att smita hemifrån (undrar om någon i korridoren märker...)

Saker jag ser fram emot att/vill uppleva som 20+-åring

Första egna lägenheten, examen (i något), ett riktigt jobb och resor. Jag vill bli en cool tjugoplussare som vet vad hon vill, gör bra beslut och har det kul. 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver: