Sängerknaben

Ikväll åkte jag, Julian och Claire till Malmö för att se Julians bror uppträda med sin kör Wiener Sängerknabe, dvs. en av världens mest kända pojkkörer. Det var minst sagt mäktigt. Julian berättade att pojkarna går på en internatskola, övar sång varje dag och åker världen runt för att uppträda framför enorma publiker och en massa stora människor, allt från presidenter och andra stora politiker till Zlatan Ibrahimovic och andra kända personer. Ikväll hade de sin turnés avslutningskonsert i Sverige och uppträdde framför vanliga dödliga människor, inklusive oss. Jag fick lära mig att kören är extremt populär i vissa länder och pojkarna får fanmail, presenter etc. och är tvungna att springa undan sina fans efter vissa konserter. De är som rockstjärnor, bara att de är kring 9-14 år gamla och sjunger i kör... Efter konserten smet vi oss in på backstage, för att hälsa på Julians bror och jag trodde verkligen inte att det skulle gå så lätt. Vi bokstavligt talat gick in genom dörren med texten "backstage", förbi korridorerna med orkesterns omklädningsrum och alla ordningsvakter utan att någon sade någonting. Jag trodde vi skulle bli stoppade, men ingen brydde sig om oss, så snart var vi inne i pojkarnas rum, där de satt och drack coca cola, åt popcorn och skuttade omkring. Inget "sex, drugs and rock´n´roll" där inte. Kvällen slutade med flera timmars biljardspelande på pub, varefter Julian cyklade hem med mig, bara eftersom han visste att jag tyckte det var läskigt att cykla hem i mörker. Sådana vänner är guld. 

 

 

06.03.2016 kl. 03:14

Helsinki I´ve missed ya

Förra helgen var den bästa på länge. Jag åkte till Helsingfors på torsdag, blev magnetröntgad på fredag och träffade mina släktingar på kvällen. På lördag fick jag äntligen (!) träffa Alex, Becca och Calle. Det var så himla skönt att träffa "gamla" kompisar igen, och det fick mig att börja överväga att söka till Helsingfors i år igen...

Alex och Becca bjöd mig på himmelska bananplättar, en rundvandring i deras lägenhet (så mysig) och "catching up" Efteråt for jag och Becca på en promenad i solskenet. Observera hennes coola outfit. 

 

På eftermiddagen pratade jag strunt med Calle och på kvällen kollade jag och pappa på gamla filmer. På söndag var det redan dags att åka tillbaka till Sverige. På vägen från Köpenhamn till Sverige var jag tvungen att visa mitt pass två gånger samt byta tåg, på grund av flyktingkrisen, vilket resulterade i att hemresan tog mycket längre än resan hemifrån. Hade det inte varit för att Erik skulle komma hem, hade jag nog inte velat åka tillbaka bort från soliga Helsingfors och underbara kompisar.

Eftersom Erik inte någonsin vill ha några presenter, överraskade jag honom med att sköta om saker som han aldrig fått gjort, såsom att reparera hans klocka och hänga upp hans tavla på väggen. Han blev glad, men inte lika glad som jag, världens mest opraktiska människa, var när jag lyckats spika tavelkrokar i väggen och hänga upp tavlan.  

 

01.03.2016 kl. 21:03

En helg i februari

I helgen var jag på ABBA-kväll. Ni kanske minns konceptet från Kent-kvällen jag berättade om? ABBA-kvällen gick i varje fall ut på att dansgolven spelade endast ABBA-musik, och att drinkarna var ABBA-inspirerade. Med andra ord blev det en hel kväll av dans och allsång. Innan själva klubben var jag, Elisabeth och Emmie på ABBA-förfest, där vi sjöng ABBA-singstar och lackade naglarna i discofärger. Mysigt. Jag kommer nog aldrig skriva ABBA så här många gånger i ett inlägg igen.

I helgen hann jag också ha filmkväll med de andra finländarna på kursen. Vi såg "En oväntad vänskap" (igen) och skrattade åt kulturskillninader mellan Sverige och Finland.

Bilden nedan är från en förfest för några veckor sedan.

23.02.2016 kl. 11:49

Bloggflytt

Hej! På begäran av Alex och efter att ha använt devote.se i några år har jag valt att flytta bloggen till ratata.fi. Jag tänkte skippa hej-jag-är-nadja-och-välkommen-till-min-blogg-inlägget, eftersom jag räknar med att de (flesta) som läser min blogg är mina kompisar från Vasa och redan vet vem jag är. Hej vänner! Bloggdesignen är inte riktigt klar ännu, men jag förklarar härmed min nya blogg öppnad. Wohoo. Nu börjar "själva inlägget";

 

För några dagar sedan jobbade jag på nation för första gången. Aron hade lockat med mig, Linnea och David till sin nation för att jobba åt honom tillsammans med en massa härliga människor. Vi fick olika uppdrag och mina uppgifter var att stå vid inträdet, servera, göra hamburgare och vara milkshakeansvarig. Så roligt. Milkshakesen fanns både med alkohol och utan och efter att ha smakat på en hel del milkshakes som "råkade misslyckas" är min nya favorit är chokladmilkshake med kahlua. Ny favorit på loposutgångar och -glassfester? 

Nu när vi har en lite "lugnare" period i skolan försöker jag uppleva studielivet så mycket som möjligt. Jag tänker jobba på nation snart igen och annars också hänga på nation på fritiden. Studentbudgetvänligt och roligt.

19.02.2016 kl. 19:48

Senaste kommentarer

01.12, 20:50En entré av Iréne
24.11, 10:31En entré av Frida
14.09, 18:37lately av Nicolina